Menü

Mélyláda nélkül nincs jó hangzás

A mélyláda nem egyszerű választás még azok számára sem, akik tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mit is takar pontosan a mélyláda, nem hogy azok számára, akik laikusak ebben a témakörben.

Eláruljuk, a mélyláda az az eszköz, amely a mély hangokat szolgáltatja az autódban. Akik kissé komolyabb autóhifi berendezéssel rendelkeznek, azoknak egy idő után biztosan szükségük lesz egy mélyládára is. Hogy hogyan válasszanak, ebben segítünk most mi. Hogy milyen is legyen a mélyláda, arról nehéz lenne szólni, elsőre fontos lenne, hogy te is megismerd a különbségeket mélyláda és mályláda között. Ha van lehetőséged, akkor hallgass meg több árkategóriás mélysugárzót, akkor érezni fogod a különbséget, és már talán majd te is meg fogod tudni fogalmazni, hogy mik is az elvárásaid. Különben sajnos az üzletben is nehezen fognak majd tudni segíteni.

A jó mélyláda lényege, hogy szinte észre sem veszed, hogy szól, viszont a zene hangzása sokkal jobbá válik. Tehát ez a hangszóró nem fog úgymond külön életet élni, sőt, jobb is ha nem teszi azt, tehát nem dübörög, szinte nem is tudsz a létezéséről, csak kellemesebbé teszi a zenét, hiszen megjelennek általa a mély hangok. A mélyládának azonban megvan az ára, itt tényleg az a legjobb, amelyik a legdrágább – de akkor is előbb próbáld ki, nehogy átverés legyen.

A kínai gyártmányokat érdemes kerülni, mert azok általában csalódást okoznak, a másik pedig, hogy nem szabad a kinézetnek bedőlni, tehát nem a nagyság és a robusztusság számít, hanem a tudás. A mérettel kapcsolatban azt szokták ajánlani, hogy a zenei stílus alapján dönts. Általában a precízebb zenékhez kisebb mélysugárzót kell választani, a mélyekkel operáló zenékhez, mint például a rap, ahhoz inkább a nagyobb dukál. Az átmeneti hangszóró egyébként 30 cm körül van. Ha van egy jó mélynyomód, akkor a zene is sokkal élőbbé válik.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus