Menü

Az autóhifi előnyös tulajdonságai

A legtöbben szeretünk az autóban zenét hallgatni, és aki szereti a zenét, az azt is tudja, hogy csak jó minőségben érdemes zenét hallgatni, ehhez pedig szükséges egy jó autóhifi.

Hogy reggel munkába menet meghallgasd a híreket vagy egy jó kis reggeli beszélgetést, vagy esetleg egy hosszabb vezetésnél a kedvenc számaidat énekelhesd az autóban, válassz megfelelően az autóhifi kínálatból. Nem mindegy azonban, hogy hogyan is választasz. Itt egy pár tipp, hogy biztosan jól dönts, és ne vesztegess felesleges időt sem ezzel a beszerzéssel. Fontos, hogy az autóhifit a hangzás alapján válaszd ki, és ne a külsejére támaszkodj.

Teljesen mindegy, hogy hogy néz ki, úgyis az a lényeg, hogy hogyan fog szólni. A legtöbb autóhifi másképp szól, és főleg másképp szólnak minden autóban, hiszen a hangzás függ attól is, hogy milyen a kocsi akusztikája, de függ attól is, hogy te éppen milyen zenei stílust kedvelsz. Felejtsd el a márkanevet is, hiszen az inkább csak annyit tesz, hogy drágít az áron. Egy középkategóriás egyszerű autóhifi minden kívánalomnak eleget tesz. A feltüntetett Watt teljesítmény sem sokat számít, és sokan abba a hibába esnek, hogy az alapján választják ki a készüléket. (Ezzel talán később még részletesebben is fogunk foglalkozni.) Fontos végiggondolni, hogy tulajdonképpen mire szeretnéd használni az autóhifit, tehát hogy csak a rádiót hallgatnád meg néha, vagy esetleg komolyabban is szeretnéd döngetni a zenét a kocsiban. Ez egy fontos kérdés, hiszen ez nagyban az árat is meghatározza majd.

Ne vegyél olcsó autóhifit, ne a reklámokat böngészd, hanem tudd, hogy miért szeretnéd megvásárolni, és az alapján válassz, olyat vegyél, ami a legjobban teljesíti a kívánságaidat. A másik fontos, hogy az autóhifi elemei legyenek összhangban, tehát az erősítő kompatibilis legyen a készülékkel, a hangszórókkal stb., hiszen ha ez nem így van, akkor lehet neked a legdrágább és legmenőbb zenélőd, a zene mégsem úgy fog szólni, ahogyan azt elvárnád.

Ha már megvásároltad a megfelelő hifit, akkor szakemberrel szereltesd be, hiszen azzal is el lehet rontani a hangzást, ha nem jól van beszerelve. Ez után már csak élvezned kell a zenét és az önfeledt autózást. Ha pedig bővíteni szeretnél, akkor – ha jól választottál – természetesen arra is van lehetőséged. Az autóhifi választásnál legyen az első szempont a hangzás, az, hogy a te világodat, a te zenei ízlésedet tükrözze vissza a hangzás teljes mértékben és tökéletesen. Ezért már megéri pénzt kiadni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus